Reattherm

Forradalmi technológia a homokozók tisztítására

A Reattherm eljárás hatékony és innovatív módszer a homokozók alapos tisztítására, amely lehetővé teszi a homok fertőtlenítését és frissítését, így biztosítva a gyermekek számára a tiszta és higiénikus játékteret.

A folyamat során speciális hőkezelést alkalmazunk, amely hatékonyan elpusztítja a homokozóban felhalmozódott kórokozókat, baktériumokat, vírusokat és gombákat, valamint kedvezőtlenebbé válnak a feltételek további kórokozók megjelenéséhez és elszaporodásához. A magas hőmérséklet ráadásul csökkenti az allergén anyagok jelenlétét is.

Az eljárás során nem használunk vegyi anyagokat vagy tisztítószereket, amelyek károsak lehetnek a környezetre. A hőkezelés természetes és hatékony módon távolítja el a szennyeződéseket, miközben megőrzi a homok eredeti minőségét.

Magyarországon kizárólag alapítványunk rendelkezik olyan szabadalmazott, az Országos Közegészségügyi Intézet által bevizsgált technológiával, amely 99%-ban elpusztítja a homokozókban található kórokozókat.

Az eljárás lépései

Felásás

A szennyezettség mértékétől függően 20-40 cm mélyen felássuk a homokot, amelyet egy berendezés segítségével alaposan átforgatunk.

Rostálás

A berendezés szitájának segítségével kirostáljuk a nagyobb szennyeződéseket (például műanyag darabok, nagyobb kövek, állati ürülék).

Égetés

A homokot 1200-1400 fokra hevítjük. Az igen magas hőkezelés során a homokozóban felhalmozódott kórokozók 99%-a elpusztul.

Visszatöltés

A homokot 1200-1400 fokra hevítjük. Az igen magas hőkezelés során a homokozóban felhalmozódott kórokozók 99%-a elpusztul.